ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ RUGBY

ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ

Οι ίδιοι κανόνες του παιχνιδιού ισχύουν τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια. Στην πραγματικότητα έως μια συγκεκριμένη ηλικία τα κορίτσια αγωνίζονται μαζί με τα αγόρια. ‘Από την άποψη της ισότητας, τα κορίτσια είναι σε θέση να κάνουν οτιδήποτε κάνουν οι άνδρες.’ (ΟΦ)

Women's Rugby
Women's Rugby

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το ράγκμπι μπορεί να διδάξει σε ένα κορίτσι πόσο ισχυρός μπορεί να είναι o μοναδικός της σωματότυπος, με θέσεις που το μέγεθος και δύναμη είναι εξίσου σημαντικές με την ταχύτητα και την ευκινησία. ‘Το ράγκμπι είναι ένα φιλόξενο άθλημα, υπάρχουν θέσεις για όλες τις γυναίκες, μικρόσωμες ή ψηλές, ανεξάρτητα από τη σωματική διάπλαση, κάθε παίκτρια που είναι αφοσιωμένη και επιμελής μπορεί να πετύχει.’ (ΟΦ)

ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΙΤΟ

Το ράγκμπι είναι ένα οικονομικό άθλημα για προσθεθείσε αθλητικό πρόγραμμα σχολείων, και για τους ίδιους τους παίκτες το οποίο συνεπάγετε και για τους γονείς, γιατί απαιτείται μια μικρή επένδυση.Όσον αφορά τον εξοπλισμό, οι παίκτες συνήθως χρειάζονται μόνο τη μπλούζα και σορτς, παπούτσια ποδοσφαίρου, μια μπάλα και μία αθλητική μασέλα.

Women's Rugby
Women's Rugby

ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ

Όπως με όλα τα αθλήματα, το να χτυπηθείς, να πέσεις και να σηκωθείς ξανά και να συνεχίσεις δημιουργεί αντοχή στους παίκτες. Το ράγκμπι κάποτε είχε μια φήμη για αρκετά σκληρό άθλημα και ίσως πολύ σκληρό για τα κορίτσια.Πάντα τονίζουμε στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στους παίκτες και στους προπονητές ότι το ράγκμπι δεν είναι όπως στο παρελθόν. Ως προπονητές, έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να κάνουμε το άθλημα πιο ασφαλές με ενέργειες όπως η σωστή εφαρμογή τεχνικών, ασφαλή αντιμετώπιση της προπόνησης και η απαίτηση των προπονητών μας να έχουν συγκεκριμένα επίπεδα εκπαίδευσης με βάση το επίπεδο του παιχνιδιού. Η πλειοψηφία των κανονισμών είναι γραμμένοι, για να διασφαλίζουν την ασφάλεια του παιχνιδιού και αναβαθμίζονται συνεχώς.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Συχνά, μία παίκτρια που ξεκινά το ράγκμπι στη μέση του δημοτικού ή το γυμνάσιο αναπτύσσει μια δια βίου αγάπη για το παιχνίδι. Τα κορίτσια, ειδικότερα, είναι γνωστό ότι σχηματίζουν στενούς δεσμούς με τις συμπαίκτριες τους. Επιπλέον, η κοινότητα του ράγκμπι παγκοσμίως, υποστηρίζει τον εαυτό της, βοηθώντας ακόμη και στον πιο μακρινό προορισμό να νιώσεις σαν στο σπίτι του.

Women's Rugby
Women's Rugby

ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

Όλα αυτά συντελούν, ώστε βάση του αθλητισμού και του ράγκμπι ιδιαίτερα,  οι γυναίκες όλων των ηλικιών να είναι στον αθλητισμό και να ενδυναμώνονται φυσικά και ψυχικά. Το ράγκμπι προσφέρει στα κορίτσια την ευκαιρία να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση τους, να δημιουργήσουν ανθεκτικότητα και να αναπτύξουν ένα σύστημα υποστήριξης και δεν είναι μόνο αυτό! 

Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που μπορεί να μάθει ένα κορίτσι που παίζει ράγκμπι; 

Εάν το επιλέξει, μπορεί να είναι ασταμάτητη’ (ΟΦ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

COVID-19 UPDATE