ΙΣΤΟΡΙΑ

athens rugby png

ιΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

O Αθλητικός Σύλλογος Ράγκμπι Φούτμπολ Αθηνών ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2004 από επτά Έλληνες παίκτες  με πάθος και αγάπη για το άθλημα του Ράγκμπι. 

ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  • H ανδρική ομάδα του ΑΣΡΦ Αθηνών έχει αναδειχθεί έξι φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας. 
  • Το πρώτο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι διοργανώθηκε το 2005.  κουκουβάγιες κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή αήττητοι και παράλληλα εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Rugby Europe / πρώην FIRA).
  • Συνολικά, οι Αthens Rugby έχουν κατακτήσει 6 Πρωταθλήματα, ενώ έχουν καταγράψει και το εντυπωσιακό ιστορικό ρεκόρ νικών 43 – 0 εντός συνόρων. Τελευταίο απόκτημα στην τροπαιοθήκη του Συλλόγου το Κύπελλο του Πρωταθλητή για την αγωνιστική περίοδο 2010-11.

ΑΘΛΗΤΕΣ

  • Οι αθλητές του Συλλόγου στελέχωναν σταθερά την Εθνική Ομάδα Ράγκπι, ενώ ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες του εξασφάλισαν σπουδαίες μεταγραφές σε συλλόγους του εξωτερικού όπου η ανάπτυξη του αθλήματος είναι σαφώς μεγαλύτερη και το πρωτάθλημα πολύ πιο ανταγωνιστικό.
  • Το 2012 η Διοίκηση του Συλλόγου συμβάλλοντας στην  ανάπτυξη και διάδοση  του αθλήματος του Ράγκμπι στην Ελλάδα, αποφάσισε τη συνεργασία της σε έναν από τους ιστορικότερους αθλητικούς συλλόγους στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό. 
  • Οι κορυφαίοι παίκτες του Συλλόγου μεταγράφηκαν στον Παναθηναϊκό και την ίδια χρονιά διεξήχθη ο πρώτος επίσημος αγώνας Ράγκμπι στο γήπεδο της Λεωφόρου «Απόστολος Νικολαΐδης» 

ΣΗΜΕΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Περίπου μία δεκαετία αργότερα,  ο Α.Σ.Ρ.Φ. Αθηνών επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο με όλα τα γνώριμα πρόσωπα στο δυναμικό του και 100% δέσμευση στην ανάπτυξη του Ράγκμπι. 

ΣΤΟΧΟΣ

Η συμμετοχή στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι που ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021.

COVID-19 UPDATE